Zijslapers hebben specifieke behoeften als het gaat om het kiezen van een matras, aangezien de verkeerde matras drukpunten kan veroorzaken en leiden tot ongemak en slechte slaapkwaliteit. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste matras voor zijslapers:

#

MATRAS

SCORE

WEBSHOP

1

Sleepy Comfort pocketveren matras

⭐⭐⭐
⭐⭐

2

IKEA Vågstranda pocketveren matras

⭐⭐⭐
⭐⭐

3

Sleepy Original Matras

⭐⭐⭐
⭐⭐

4

Emma Matras

⭐⭐⭐
⭐⭐

5

SwissSleep 1000 micro-pocketveren matras

⭐⭐⭐
⭐⭐

1. Ondersteuning en uitlijning

Een goede matras moet de natuurlijke uitlijning van je wervelkolom ondersteunen. Voor zijslapers betekent dit dat de matras voldoende moet inzakken bij de heupen en schouders om de wervelkolom in een rechte lijn te houden.

2. Drukverlichting

Omdat zijslapers meer druk uitoefenen op de schouders en heupen, is het essentieel om een matras te kiezen die drukpunten vermindert. Traagschuim- en latexmatrassen zijn uitstekende keuzes omdat ze zich vormen naar de contouren van je lichaam en druk gelijkmatig verdelen.

3. Firmness niveau

De stevigheid van de matras is cruciaal voor zijslapers. Over het algemeen wordt een medium tot medium-zachte matras aanbevolen. Dit biedt een goede balans tussen ondersteuning en comfort, waardoor de matras kan inzakken bij de heupen en schouders zonder te veel door te zakken.

4. Materiaalkeuze

  • Traagschuim: Traagschuimmatrassen passen zich aan je lichaamsvorm aan en bieden uitstekende drukverlichting en ondersteuning. Ze zijn ideaal voor zijslapers die behoefte hebben aan contouring en comfort.
  • Latex: Latexmatrassen zijn veerkrachtig en bieden zowel ondersteuning als drukverlichting. Ze hebben ook het voordeel dat ze koel blijven door hun natuurlijke ademende eigenschappen.
  • Hybride: Hybride matrassen combineren de voordelen van binnenvering met schuimlagen (meestal traagschuim of latex) en bieden zowel ondersteuning als drukverlichting.

5. Randondersteuning

Als je de neiging hebt om dicht bij de rand van je bed te slapen, is goede randondersteuning belangrijk. Hybride matrassen en binnenveringsmatrassen bieden vaak betere randondersteuning dan volledig schuimmatrassen.

6. Bewegingsisolatie

Voor zijslapers die een bed delen, is bewegingsisolatie belangrijk om te voorkomen dat de beweging van je partner je slaap verstoort. Matrassen van traagschuim en latex staan bekend om hun uitstekende bewegingsisolatie.

7. Proefperiode en garantie

Omdat het enige tijd kan duren om te wennen aan een nieuwe matras, is het nuttig om een matras te kiezen die een proefperiode biedt. Hierdoor kun je de matras thuis uitproberen om te zien of het aan je behoeften voldoet. Zorg er ook voor dat de matras een goede garantie heeft.

Aanbevolen Matrassen voor Zijslapers

  • Nectar Memory Foam: Dit is een populaire keuze voor zijslapers vanwege de uitstekende drukverlichting en comfort.
  • Helix Midnight: Een hybride matras die is ontworpen om zowel ondersteuning als drukverlichting te bieden, ideaal voor zijslapers.
  • Leesa Original: Een all-foam matras die een goede balans biedt tussen ondersteuning en zachtheid, perfect voor zijslapers.

Conclusie

Het kiezen van de juiste matras voor zijslapers draait om het vinden van een matras die zowel ondersteuning als comfort biedt, met speciale aandacht voor drukverlichting bij de heupen en schouders. Door rekening te houden met factoren zoals materiaal, stevigheid en proefperiodes, kun je een matras vinden die je helpt om beter te slapen en uitgerust wakker te worden.